Veel gestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik verzekeringsvoorwaarden ontvangen?

Dit kan op verschillende manieren: – Download de polisvoorwaarden op onze website – Wilt u ze liever per post ontvangen? Neem dan contact op met de Klantenservice, telefoonnummer 088 0106 900 (lokaal tarief).

Wat zijn de openingstijden van Your Benefits?

U kunt de Klantenservice op werkdagen bereiken van 8.30 tot 17.30 uur op 088 0106 900 (lokaal tarief).

Hoe kan ik Your Benefits bereiken buiten openingstijden?

U kunt ons bereiken op werkdagen van 08:30 tot 17:30. Buiten kantooruren kunt u i.g.v. een calamiteit de Your Benefits alarmdienst (AGA) bereiken op 020-851 22 75. Onze alarmdienst is 24/7 bereikbaar. De alarmdienst is ook het nummer dat u kunt bellen wanneer u hulpverlening nodig heeft als u op reis bent.

Hoe dien ik een klacht in?

U kunt online een klacht indienen door het klachtenformulier invullen. Lees hier meer over de klachtenprocedure.

Hoe kom ik in contact met Your Benefits?

U kunt de contactgegevens van onze afdelingen gebruiken of telefonisch contact opnemen met de Klantenservice 088 0106 900 (lokaal tarief).

Wat is het Your Benefits pakket?

Het Your Benefits pakket is een pakket van verzekeringen afgestemd op u als particulier. Een groot voordeel van het pakket voor u als klant is dat u direct kunt profiteren van aanzienlijke kortingen. Door meerdere verzekeringen in het pakket onder te brengen profiteert u daarnaast van aanvullende pakketkorting.

Wat moet ik doen bij bewindvoering/schuldhulp?

Uw bewindvoerder kan een bewijs van bewindvoering sturen naar klantenservice@personalbenefits.nl en vragen om informatie.

Wat is een verzekeringskaart en waar kan deze vinden?

Het Verbond van Verzekeraars heeft de verzekeringskaart geïntroduceerd. Met de verzekeringskaart zie je snel en overzichtelijk de meest relevante dekkingsinformatie. De verzekeringskaart helpt je de verzekeringen van Your Benefits te vergelijken met andere aanbieders. Ga naar verzekeringskaarten.

Kan ik mijn polissen digitaal inzien?

U ontvangt van ons een digitale polis op het door u opgegeven mailadres. Als wij geen e-mailadres van u hebben, ontvangt u uw polis per post. Ontvangt u nu uw polis per post en ontvangt u deze liever per e-mail. Laat dan hier uw e-mailadres achter.

Aanvragen, wijzigen en opzeggen

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

Wijzigingen kunt u doorgeven door:

 • een mail te sturen naar klantenservice@yourbenefits.nl
 • telefonisch contact op te nemen met onze klantenservice via 088 0106 900 (lokaal tarief),
 • een bief te sturen naar:
  Your Benefits Assuradeuren B.V.
  Postbus 2296
  5600 CG EINDHOVEN
Hoe kan ik mijn huidige verzekeringen opzeggen?
U kunt uw verzekering per e-mail opzeggen en mailen naar klantenservice@yourbenefits.nl met vermelding van uw naam en adresgegevens.
Hoe kan ik een premie berekenen /verzekering aanvragen?
U kunt ons bellen zodat wij een offerte kunnen opstellen die het best bij uw behoeften past: 088 0106 900 (lokaal tarief).
Wat is de opzegtermijn van mijn verzekeringen?

U kunt uw polis dagelijks opzeggen. Er is een opzegtermijn van 30 dagen van toepassing.

Wanneer kan ik mijn verzekeringen opzeggen?

U kunt uw polis dagelijks bij ons opzeggen. Er is een opzegtermijn van 30 dagen van toepassing.

Autoverzekering

Ik koop een nieuwe auto. Hoe geef ik dit door?

Per mail naar klantenservice@yourbenefits.nl of telefonisch 088 0106 900 (lokaal tarief).

Ik koop in het weekend een nieuwe auto. Hoe regel ik in het weekend de verzekering?

Als u een autoverzekering heeft kunt u in het weekend een e-mail sturen met de gegevens van de nieuwe auto (adresgegevens, kenteken en meldcode). Als u nog geen autoverzekering heeft, kunnen wij in het weekend geen voorlopige dekking afgeven. Wij kunnen uw auto dan vanaf de eerstvolgende werkdag verzekeren.

Is ruitschade verzekerd?

Als u een cascoverzekering heeft, wordt ruitschade vergoed

Heb ik een eigen risico?

Op uw polisblad is een mogelijk eigen risico vermeld

Mijn auto is verkocht. Hoe kan ik de verzekering opzeggen?

Ja, u zegt uw verzekering op door ons een kopie te mailen van het vrijwaringsbewijs van uw auto.

Hoeveel no-claimkorting krijg ik op mijn verzekering?

U ontvangt bij ons tot maar liefst 85% no claim korting. Het aantal schadevrije jaren en de no-claimkorting staan op uw laatste polisblad vermeld.

Als ik schade heb, hoeveel val ik dan terug in no-claim?

Bij een schade waarvoor wij vergoeding hebben gegeven, valt u 5 schadevrije jaren terug per schadevergoeding.

Als iemand anders in mijn auto rijdt, moet ik dit dan melden?

Als de bestuurder anders is dan uw partner, neem dan contact met onze klantenservice op 088 0106 900 (lokaal tarief).

Krijgt de verzekering voor mijn tweede gezinsauto ook korting en hoeveel is dit?

Your Benefits kent een korting voor een 2e gezinsauto waarin uw partner rijdt. Deze korting is gelijk aan de korting op de verzekering met de meeste schadevrije jaren. De korting wordt op 1 extra auto toegekend. 

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Bekijk onze dekkingswijzer of neem hiervoor contact op met onze klantenservice 088 0106 900 (lokaal tarief). Wij adviseren u hier graag over

Korting

Kan ik korting krijgen op mijn verzekeringen?

Ja, bij Your Benefits krijgt u pakketkorting als u meerdere verzekeringen afsluit. Bekijk hier de regelingen van Personal Benefits.

Hoeveel pakketkorting krijg ik?

Afhankelijk van het soort en de hoeveelheid verzekeringen die u bij Your Benefits heeft, heeft u recht op pakketkorting. Bekijk hier de regeling van Your Benefits. Afhankelijk van het soort en de hoeveelheid verzekeringen die u bij Your Benefits heeft, heeft u recht op pakketkorting. Bekijk hier de regeling van Your Benefits.

Premiebetaling

Hoe kan ik betalen?

U kunt uw premie op verschillende manieren betalen: – per automatische incasso: uw premie wordt dan automatisch van uw rekening geschreven. Hiervoor moet u ons toestemming geven. Dat kan met het Formulier doorlopende machtiging SEPA. Vul dit formulier in , onderteken het en stuur het per post of mail naar ons terug. – door de premie zelf over te maken. Vermeld hierbij altijd het betalingskenmerk dat op de factuur staat. Dit kan alleen als u per jaar betaalt.

Wanneer/Hoe vaak moet ik premie betalen?

U kunt zelf kiezen of u de premie direct voor een heel jaar betaalt of in meerdere termijnen betaalt. Naast maandbetaling, kunt u ook kiezen voor betaling per kwartaal of halfjaar.

U moet de premie voorafgaand aan de verzekerde periode betalen. Dit noemen wij de premievervaldatum. Bijvoorbeeld: u betaalt de premie per maand en moet premie betalen voor de maand mei. De premievervaldatum is dan 1 mei.  De premie voor de maand mei moet u vóór 1 mei betalen. Betaalt u via automatische incasso, dan incasseren wij de premie rond de 28e van de maand voorafgaand aan de periode waarover de premie is verschuldigd.

Ontvang ik een betalingsherinnering als ik niet op tijd betaal?

Als u via automatische incasso betaalt en het is niet gelukt om de premie van uw rekening af te schrijven, ontvangt u van ons eerst een brief met het verzoek de premie zelf over te maken.

Als wij de premie dan nog niet ontvangen, ontvangt u nog 3 betalingsherinneringen.

 • 16 dagen na de datum dat u de premie verschuldigd bent, ontvangt u de 1e betalingsherinnering.
 • 37 dagen na de datum dat u de premie verschuldigd bent, ontvangt u de 2e betalingsherinnering.
 • 58 dagen na de datum dat u de premie verschuldigd bent, ontvangt u de 3e betalingsherinnering.
 • Heeft u binnen 15 dagen na de laatste betalingsherinnering de premie nog iet betaald, dan dragen wij de vordering over aan het incassobureau. De bijkomende incassokosten komen voor uw rekening.
Wat gebeurt er met mijn verzekering als ik de premie niet op tijd betaal?

Als u de premie niet of niet op tijd betaalt, loopt u het risico dat de dekking op uw verzekering wordt stopgezet of dat uw verzekering wordt beëindigd. Dit betekent dat een eventuele schade voor uw eigen rekening komt. De betalingsverplichting blijft wel bestaan.

 • Bij de 2e betalingsherinnering wordt uw verzekering geschorst. Uw verzekering biedt dan geen dekking meer tot het moment dat wij de premie van u ontvangen. U heeft 35 dagen de tijd om de premie alsnog te betalen. 1 dag ná ontvangst van de premie herstellen wij uw verzekering weer in kracht.
 • Heeft u na 3 betalingsherinneringen de premie nog niet betaald, dan wordt uw verzekering beëindigd in verband met wanbetaling. Let op: Als u bij een andere verzekeraar een nieuwe verzekering aan wilt vragen, bent u verplicht te vermelden dat uw verzekering is beëindigd in verband met wanbetaling.
 • Als de premie-achterstand betrekking heeft op een motorrijtuigverzekering, dan melden wij het kenteken af bij het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). U bent verplicht uw motorrijtuig voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Als uw motorrijtuig niet verzekerd is, kunt u een boete krijgt van Justitie.
  Waarom betaal ik assurantiebelasting en hoeveel is dat?

  Als u een product in een winkel koopt, moet u hierover 21% BTW betalen. Ook over een verzekering betaalt u belasting. Deze belasting noemen we de assurantiebelasting. Voor uw schadeverzekeringen betaalt u 21% assurantiebelasting.

  Waarom betaal ik assurantiebelasting en hoeveel is dat?

  Als u een product in een winkel koopt, moet u hierover 21% BTW betalen. Ook over een verzekering betaalt u belasting. Deze belasting noemen we de assurantiebelasting. Voor uw schadeverzekeringen betaalt u 21% assurantiebelasting.

  Waarom heb ik een aanmaning ontvangen?

  Wij hebben uw premie niet op tijd ontvangen omdat we dit bedrag niet automatisch van uw rekening hebben kunnen incasseren of omdat u de betaling niet tijdig naar ons over heeft gemaakt.

  Schade

  Wanneer kan ik een schade laten herstellen?

  U moet de schade altijd eerst (telefonisch of schriftelijk) bij ons melden. Pas als wij de schade hebben vastgesteld en hebben aangegeven dat de schade wordt vergoed, kunt u de schade laten herstellen. Heeft u inboedelschade of schade aan uw woonhuis? Dan kan een schadehersteller vaststellen of de schade wordt vergoed of niet. Heeft u autoschade? Dan bent u niet verplicht om de schade te laten repareren.

  Waar kan ik autoschade laten herstellen?

  Heeft u autoschade? Dan adviseren wij u om naar een herstelbedrijf van Schadegarant te gaan. Wij hebben afspraken gemaakt met Schadegarant die u diverse voordelen opleveren. Zo krijgt u vervangend vervoer tijdens de gehele reparatieperiode als Volledig Casco verzekerd bent.
  Vind een Schadegarant herstelbedrijf bij u in de buurt

  Hoe kan ik mijn schade verhalen als ik er niet voor verzekerd ben?

  Bent u niet volledig casco verzekerd en is een andere partij aansprakelijk? Dan kunt u de schade op de tegenpartij verhalen met een “verhaalbrief”.

  Wat zijn de gevolgen van schade voor mijn premie?

  Kan de schade niet verhaald worden op een tegenpartij? Dan is er sprake van een “schuldschade”. Als u een schuldschade declareert, kan het zijn dat u meer premie moet gaan betalen doordat u terugvalt in het aantal schadevrije jaren. Daarom is het soms voordeliger om een kleine schade zelf te betalen. Bij ons kunt u vaak ook achteraf besluiten om een eerder gedeclareerde schade alsnog zelf te betalen.

  Twijfelt u wat het voordeligst voor u is? Bel voor advies naar 088 0106 900 (lokaal tarief).

  Wat doe ik met mijn defecte mobiele telefoon of tablet?

  Stuur een defecte mobiele telefoon of tablet altijd (aangetekend) naar ons op:

  Your Benefits Assuradeuren B.V.
  Postbus 2296
  5600 CG EINDHOVEN

  Wij kijken dan of onze eigen reparateur de schade kan herstellen.

  Wat is een groene kaart?

  Dat hangt af van het land. In de volgende landen is het verplicht om een groene kaart te kunnen tonen bij een grenscontrole of schade:

  • Albanië;
  • Bosnië (en Herzegovina);
  • Israël;
  • Iran;
  • Marokko;
  • Moldavië;
  • Montenegro;
  • Oekraïne;
  • Rusland;
  • Servië;
  • Tunesië;
  • Turkije;
  • Voormalig Joegoslavische Republiek;
  • Macedonië;
  • Wit-Rusland.

  De groene kaart is niet verplicht in alle lidstaten van de Europese Unie en in Zwitserland, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen, Andorra en IJsland. Als u in een van deze landen schade oploopt, heeft u voldoende aan het Europees Aanrijdingformulier, uw polisnummer en eventueel het alarmnummer 020 – 851 22 75.

  Tip: sla deze gegevens op in uw telefoon.

  Mocht u toch graag de groene kaart mee willen nemen dan is een digitale versie of zelf geprinte versie voldoende.

  Hoe en wanneer krijg ik de groene kaart?

  De groene kaart versturen wij jaarlijks per e-mail of per post naar u toe. De kaart is een jaar geldig. Bent u de groene kaart kwijt of heeft u hem niet ontvangen? Neem dan contact met ons op.

  Heb ik een groene kaart op het kenteken van mijn caravan nodig?

  Dat is afhankelijk van het gewicht van uw caravan en het land waar u heen reist.

  Is uw caravan lichter dan 750 kg? Dan heeft u geen aparte groene kaart nodig. Uw caravan is dan meeverzekerd met de WA-dekking van het trekkende voertuig.

  Is uw caravan zwaarder dan 750 kg? Dan heeft u een aparte groene kaart nodig voor de volgende landen:

  • Duitsland;
  • Polen;
  • Portugal;
  • Kroatië;
  • Spanje.