De vernieuwde Politie Reisverzekering

Welkom op onze website. Op deze pagina leest u wat er verandert aan de Politie Doorlopende Reisverzekering.

 

Uw Doorlopende Reisverzekering is aangepast aan de huidige tijd. Verzekerde bedragen zijn hoger geworden en de polisvoorwaarden zijn in moderner én voor iedereen begrijpelijk taalgebruik geschreven. Nieuw is dat u ook zelf uw dekking kunt samenstellen.

Op deze pagina leest u wat de verschillen zijn in polisvoorwaarden tussen uw oude- en nieuwe Reisverzekering. Daarnaast leest u meer over de dekkingen die u kunt kiezen binnen uw reisverzekering.

Het verschillenoverzicht

In het onderstaande verschillenoverzicht leest u welke aanpassingen er zijn per dekking. Welke dekkingen u heeft ziet u terug op het polisblad dat wij aan u hebben verstuurd.

Dekkingen

Hieronder vindt u in het dekkingsoverzicht de belangrijkste dekkingen van de Doorlopende Reisverzekering. Welke dekkingen u nu heeft, ziet u terug op uw polisblad. Binnen uw nieuwe verzekering kunt u dekkingen toevoegen of laten vervallen. S.O.S. Hulpverlening is altijd verzekerd. Daarom zetten wij de dekkingen nog even voor u op een rijtje.

 

S.O.S Hulpverlening Altijd verzekerd
S.O.S. Hulpverlening geeft onder andere dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval, overlijden of levensgevaarlijke ziekte van uzelf of van een 1e of 2e graads familie
Bagage (optioneel)

U bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van uw bagage. De maximale vergoeding is € 3.500,- per persoon per reis. Elektrische apparatuur is verzekerd tot maximaal € 1.750,- en uw mobile device tot € 350,-. Het eigen risico bedraagt € 50,-.

Ongevallen (optioneel)

Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval.

Verzekerd is:

 • Overlijden: maximaal
  € 25.000,-
 • Blijvende invaliditeit: maximaal
  € 75.000,-

Bij uitvoering van wintersport of een bijzondere sport zijn de uitkeringen gemaximeerd tot:

 • Overlijden:
  maximaal € 5.000,-

Medische kosten (optioneel)

Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Uw zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland.

Gaat u op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport bent u hiervoor wel verzekerd.

De dekking:

Medische kosten: volledig gedekt
Tandartskosten: € 500,-
Vergoeding: krukken rolstoel: max € 250,-

  Wintersport en bijzondere sporten (optioneel)

  U bent verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van bijzondere sporten (bv. parachutespringen). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken). Recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zijn zonder deze dekking al standaard meeverzekerd.

  Uitgebreide sportuitrusting (optioneel)

  Met deze dekking bent u verzekerd voor uw sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage.

  Deze dekking geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.

  Rechtsbijstand (optioneel)

  Met deze dekking bent u verzekerd van juridische hulp in het buitenland.

  Verzekerd is:

  • Binnen Europa: Volledig
  • Buiten Europa: Tot maximaal € 50.000 (voor contractuele geschillen geldt een maximum van € 5.000

  .

  Geld (optioneel)

  Met deze dekking bent u verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.

  Verzekerd is:

  • Maximaal € 250,- per reis
  S.O.S. Autohulp (optioneel)

  Met SOS autohulp heeft u recht op hulp aan uw auto of motor (met NL kenteken) in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.

   Annulering (optioneel)

   De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet u eerder terug naar huis? Dan krijgt u een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Met de Dubbel-Zeker variant wordt bij eerdere terugkeer naar huis de volledige reissom vergoed.

   De verzekerde som per persoon per reis bedraagt:

   • Standaard € 1.500,-
   • Uitgebreid € 3.000,-

    Uw dekkingen aanpassen

    U kunt uw wijzigingen doorgeven via deze website. Maak daarvoor gebruik van het formulier.

    Klik op de gezinssamenstelling die voor u van toepassing is.

    Alleenstaand

    Eenoudergezin of partners

    Gezin