Het coronavirus en uw reis- of annulerings-verzekering

Het coronavirus en uw reis- of annulerings-verzekering

Sinds december 2019 is er sprake van een corona-uitbraak. Ook ons land heeft het virus inmiddels stevig in haar greep en het heeft een grote impact op hoe we ons dagelijks leven inrichten. Het brengt verder de nodige beperkingen met zich mee op het gebied van werken, reizen, recreëren en vakantie vieren.

Update 4 juni 2020: De komende maanden wordt het reizen weer langzaam opgestart. Per land worden maatregelen versoepeld en gaan grenzen weer open. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen landen of regio’s binnen landen deze versoepelingen weer intrekken. Op de website van Buitenlandse Zaken vind je een overzicht van corona adviezen en beperkingen per land. Hou hier rekening mee als je op reis gaat.

Voor reizigers die de komende maanden op reis gaan of momenteel in het buitenland verblijven staan hieronder de meest gestelde vragen over de dekking van de reis- en annuleringsverzekering op een rij.

Het annuleren van een reis

Er is een negatief reisadvies afgegeven voor mijn reisbestemming vanwege het coronavirus en ik moet de reis daarom annuleren. krijg ik de reiskosten vergoed?

Het uitbreken van het coronavirus of het inperken van versoepelingen door de overheid is geen geldige reden om te annuleren. Wij adviseren om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar de reis is geboekt. Mogelijk kunnen zij jou helpen met een oplossing.

Op reis bij een negatief reisadvies

Er is een negatief reisadvies afgegeven voor mijn reisbestemming vanwege het coronavirus en ik moet daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

Wij adviseren om contact op te nemen met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij waar de reis is geboekt. Het afgeven van een negatief reisadvies vanwege een epidemie is namelijk geen geldige reden in de annuleringsverzekering.

ESTA formulier

Ik kan niet naar de VS reizen, omdat ik geen ESTA formulier kan krijgen en moet deze daarom annuleren. Krijg ik de annuleringskosten vergoed?

Het niet verkrijgen van een ESTA formulier is geen geldige annuleringsreden.

Annuleren vlucht door luchtvaartmaatschappij

Mijn vlucht is geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. Worden deze kosten vergoed?

Deze kosten worden niet vergoed. Wij adviseren je om contact op met het reisbureau, de touroperator of de vervoersmaatschappij. 

 

Meer vragen over het coronavirus?

Heeft u meer vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Actuele informatie over reisadviezen zijn te vinden via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de website van het Verbond van Verzekeraars vindt u meer algemene informatie over het coronavirus en verzekeringen & aansprakelijkheid.